Šaltibarščiai


Reikės:
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 0,5 - 1 a. š. druskos;
  • šviežių krapų;
  • 4 kietai virtų kiaušinių;
  • pjaustytų burokėlių obuolių sultyse;
  • 2 agurkų;
  •  1 l kefyro.



Svogūną supjaustome kuo smulkiau, suberiame į dubenį, kartu beriame druskos, smulkiai supjaustytus krapus ir su šaukštu viską gerai ištriname, kad iš svogūno išsiskirtų sultys, o druska ištirptų.
  Tuomet suberiame nuluptus ir kubeliais supjaustytus agurkus, supilame burokėlius, kefyrą ir viską išmaišome. 
  Išvirtus ir atšaldytus kiaušinius nulupame ir supjaustome - arba smulkiai arba, jeigu patinka, - ketvirčiais. Sudedame ir juos.




Komentarai

  1. Kaip seniai valgiau šaldtibarščių.. Nerealiai užsimaniau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš čia tikėdamasi, kad greičiau ateis pavasaris... bet vis dar jo nematyt...

      Panaikinti

Rašyti komentarą