2013 m. kovo 3 d., sekmadienis

Keksiukai su varške ir slyvomis


Reikės:
  • 300 g varškės;
  • 150 g sviesto;
  • 250 g miltų;
  • 180 g cukraus;
  • 50 ml romo;
  • 400 g slyvų;
  • 2 a. š. kepimo miltelių.
  Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus ir supjaustome maždaug į 6 dalis kiekvieną slyvą. Užpilame romu ir paliekame pastovėti šaldytuve 12 valandų.
  Varškę, kiaušinius, sviestą ir cukrų gerai ištriname. Tuomet suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišome ir į tešlą supilame romą. Viską vėl gerai išmaišome ir dedame į keksiukų kepimo formeles. Ant viršaus įspaudžiame po kelis gabalėlius slyvų. 
  Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 minučių.
  Slyvas naudojau šaldytas, t.y. šaldytas - atšildytas, cukraus dėjau apie 120 g, nes slyvos saldžios - buvo kaip tik.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą