Jogurtinis tortas su persikais


Reikės:
           biskvitui:
  • 1 indelio kondensuoto pieno su cukrumi;
  • 3 kiaušinių;
  • 3 v. š. šilto vandens;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 stiklinės miltų,
           pertepimui:
  • 500 g tiršto jogurto;
  • 150 ml plakamosios grietinėlės;
  • 4 v. š. cukraus;
  • 20 g želatinos;
  • 100 ml vandens;
  • 1 pakelio persikų želės arba skaidrios tortų puošimo želės ;
  • 1 skardinės konservuotų persikų;
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • spanguolių papuošimui.
  Kepame biskvitą, kuriam kiaušinius mikseriu išplakame su  vandeniu, supilame konsenduotą pieną, išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, suberiame ir gerai išmaišome. Pilame į apvalią kepimo formą ir kepame apie 20 - 25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių.
  Iškepusį biskvitą atvėsiname ir siūlu, specialiu įrankiu ar kitaip perpjauname jį į 3 vienodas dalis. Gautus lakštus šiek tiek sulaistome sirupu, kuriame buvo konservuoti persikai.
  Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Vėliau ją pakaitiname arba įdedame į dubenį su karštu vandeniu ir maišydami ištirpiname.
  Grietinėlę išplakame su cukrumi, įmaišome jogurtą, plona srovele nuolat maišydami supilame ištirpintą ir atvėsintą želatiną, pusės citrinos sultis ir galiausiai suberiame susmulkintus persikus, kurių kelis nesmulkintus pasiliekame papuošimui.
  Vieną biskvito lakštą dedame į torto formą, pilame 1/3 dalį jogurtinės masės, dedame antrą lakštą, vėl pilame, dedame trečią ir ant viršaus užpilame likusią dalį masės.
  Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Puošiame likusiais persikais ir spanguolėmis. Ant viršaus galima užpilti persikų želės arba sluoksnį specialios skaidrios tortų puošimo želės.
  Jogurtą naudojau "Smilga" su persikų gabaliukais. Grietinėlės nedėjau, vietoj jos įdėjau apie 200 g kreminės varškės.




Komentarai