"Balandėlių lazanija"
Reikės:
- kopūsto galvos;
- 125 g (1 pakelio) ryžių;
- 1 svogūno;
- 3 morkų;
- 1 kiaušinio;
- 2 v. š. aliejaus;
- 600 g maltos mėsos;
- 4 v. š. pomidorų padažo;
- 2 v. š. grietinės;
- druskos, pipirų, mėsos prieskonių.
Svogūną susmulkiname ir apkepame, morkas sutarkuojame ir taip pat apkepiname kartu. Ryžius išverdame, sumaišome su malta mėsa, apkeptomis daržovėmis, kiaušiniu, pagardiname druska, pipirais, prieskoniais ir gerai viską išmaišome.
Į kepimo indą dedame kopūsto lapų sluoksnį, ant jų - mėsos masės sluoksnį, uždedame kelis šaukšus pomidorų padažo, sumaišyto su grietine, vėl dedame sluoksnį kopūstų, ant jų - mėsos, padažo, ir vėl kopūstų. Ant viršaus užpilame likusiu padažu. Kepame apie 50 minučių iki 190 laispnių įkaitintoje orkaitėje.
Komentarai
Rašyti komentarą