2013 m. gegužės 5 d., sekmadienis

"Balandėlių lazanija"


Reikės:
  • kopūsto galvos;
  • 125 g (1 pakelio) ryžių;
  • 1 svogūno;
  • 3 morkų;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 600 g maltos mėsos;
  • 4 v. š. pomidorų padažo;
  • 2 v. š. grietinės;
  • druskos, pipirų, mėsos prieskonių.
  Kopūstą apverdame, nuimame lapus. Ryžius išverdame.
  Svogūną susmulkiname ir apkepame, morkas sutarkuojame ir taip pat apkepiname kartu. Ryžius išverdame, sumaišome su malta mėsa, apkeptomis daržovėmis, kiaušiniu, pagardiname druska, pipirais, prieskoniais ir gerai viską išmaišome.
  Į kepimo indą dedame kopūsto lapų sluoksnį, ant jų - mėsos masės sluoksnį, uždedame kelis šaukšus pomidorų padažo, sumaišyto su grietine, vėl dedame sluoksnį kopūstų, ant jų - mėsos, padažo, ir vėl kopūstų. Ant viršaus užpilame likusiu padažu. Kepame apie 50 minučių iki 190 laispnių įkaitintoje orkaitėje.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą