Lašiša krapų padaže
Reikės:
- 500 g lašišos filė;
- nemažo ryšulėlio krapų;
- 1 v. š. sviesto;
- 1 svogūno;
- 1 citrinos sulčių;
- 1 stiklinės daržovių sultinio;
- 150 ml neriebios grietinėlės;
- druskos, pipirų.
Lašišos gabalėlius pabarstome druska, pipirais, apšlakstome citrinos sultimis ir paliekame pasimarinuoti pusvalandį.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kol šis gražiai pagels. Tuomet į keptuvę supilame sultinį, grietinėlę, beriame susmulkintus krapus, išmaišome ir pakaitiname iki užvirimo. Dedame išsimarinavusius lašišos kepsnelius, keptuvę uždengiame ir troškiname ant nedidelės kaitros apie 8 minutes. Tuomet lašišą apverčiame ir dar patroškiname 5 minutes.
Šaltinis: ragauk.one.lt
Komentarai
Rašyti komentarą