Lašiša krapų padaže


Reikės:
  • 500 g lašišos filė;
  • nemažo ryšulėlio krapų;
  • 1 v. š. sviesto;
  • 1 svogūno;
  • 1 citrinos sulčių;
  • 1 stiklinės daržovių sultinio;
  • 150 ml neriebios grietinėlės;
  • druskos, pipirų.
  Lašišos gabalėlius pabarstome druska, pipirais, apšlakstome citrinos sultimis ir paliekame pasimarinuoti pusvalandį.
   Keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kol šis gražiai pagels. Tuomet į keptuvę supilame sultinį, grietinėlę, beriame susmulkintus krapus, išmaišome ir pakaitiname iki užvirimo. Dedame išsimarinavusius lašišos kepsnelius, keptuvę uždengiame ir troškiname ant nedidelės kaitros apie 8 minutes. Tuomet lašišą apverčiame ir dar patroškiname 5 minutes.

Šaltinis: ragauk.one.lt

Komentarai