2013 m. gegužės 19 d., sekmadienis

Kiaulienos sprandinės šašlykas, marinuotas su brendžiu


Reikės:
  • 1,2 kg sprandinės;
  • 200 ml brendžio;
  • 250 ml pomidorų padažo;
  • 2 didelių svogūnų;
  • 6 lauro lapų;
  • pipirų;
  • malto muskato riešuto;
  • druskos.
  Mėsą supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Svogūną - pusžiežiais ir sudedame į indą su mėsa. Dedame lauro lapus. Beriame pipirų, muskato riešuto. Pomidorų padažą sumaišome su brendžiu ir užpilame ant mėsos su prieskoniais. Išmaišome ir gerai su rankomis išmaigome.
 Paliekame marinuotis bent 12 valandų.
 Kad mėsa nebūtų labai sausa, druskos beriame prieš baigiant jai kepti, tačiau, kadangi naudojame sprandinę, galima berti ir prieš kepant ar į marinatą.




Šaltinis: manoreceptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą