Bulviniai vafliai su lašiša ir grietine
Reikės:
- 500 g bulvių;
- 160 g 30 proc. riebumo grietinės;
- 1 kiaušinio;
- 2 kiaušinio trynių;
- druskos, pipirų, muskato riešuto;
- aliejaus vaflių keptuvei patepti;
- rūkytos lašišos,
- krapų,
- 1 citrinos sulčių;
- kelių skiltelių česnako;
- grietinės;
- druskos, pipirų.
Dubenyje sumaišykite kiaušinį, kiaušinių trynius, grietinę, druską, pipirus, muskatą, sudėkite tarkuotas bulves ir gerai išmaišykite.
Dėkite gerą šaukštą paruoštos bulvių masės į įkaitintą ir aliejumi šepetėliu pateptą vaflių kepyklę ir kepkite apie 4 - 5 minutes, kol bulvės iškeps. Atsargiai išimkite.
Norėdami, kad vafliai būtų šilti, galite įdėti į orkaitę, prieš tai ją įjungę ir nustatę 70 laipsnių temperatūrą.
Kol kepa vafliai, pasiruoškite grietinės padažą, kuriam išplakite grietinę su citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais bei išspaustu česnaku.
Ant vaflio užpilkite grietinės padažo, uždėkite gabalėlį rūkytos lašišos ir pabarstykite smulkintais krapais.
Šaltinis: ptitchef.com
Jau taip viliojanciai atrodo, butinai isbandysiu :)
AtsakytiPanaikintiJeigu mėgstate bulvinius patiekalus, o ypatingai bulvinius blynus, turėtų patikti :)
PanaikintiVajei kaip cia skanu, apsiseilejau :)
AtsakytiPanaikintikepiau tecio dienos proga!!!! gavosi labai skaniai :) tik as kepiau ilgiau,bet nesigavo tokie apskrude
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko :)
PanaikintiGal nuo temperatūros priklauso - aš kepu nustačiusi ant maksimumo.
O kiek išeina vaflių iš šios porcijos?
AtsakytiPanaikinti