2013 m. gegužės 22 d., trečiadienis

Bulviniai vafliai su lašiša ir grietine


Reikės:
  • 500 g bulvių;
  • 160 g 30 proc. riebumo grietinės;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 kiaušinio trynių;
  • druskos, pipirų, muskato riešuto;
  • aliejaus vaflių keptuvei patepti;
  • rūkytos lašišos, 
  • krapų,
grietinės padažui:
  • 1 citrinos sulčių;
  • kelių skiltelių česnako;
  • grietinės;
  • druskos, pipirų.
   Bulves nuskuskite ir sutarkuokite. Nuspauskite jas, kad liktų kuo mažiau skysčio.
  Dubenyje sumaišykite kiaušinį, kiaušinių trynius, grietinę, druską, pipirus, muskatą, sudėkite tarkuotas bulves ir gerai išmaišykite.
  Dėkite gerą šaukštą paruoštos bulvių masės į įkaitintą ir aliejumi šepetėliu pateptą vaflių kepyklę ir kepkite apie 4 - 5  minutes, kol bulvės iškeps. Atsargiai išimkite. 
  Norėdami, kad vafliai būtų šilti, galite įdėti į orkaitę, prieš tai ją įjungę ir nustatę 70 laipsnių temperatūrą.
  Kol kepa vafliai, pasiruoškite grietinės padažą, kuriam išplakite grietinę su citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais bei išspaustu česnaku.
  Ant vaflio užpilkite grietinės padažo, uždėkite gabalėlį rūkytos lašišos ir pabarstykite smulkintais krapais.

Šaltinis: ptitchef.com

5 komentarai:

  1. Jau taip viliojanciai atrodo, butinai isbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jeigu mėgstate bulvinius patiekalus, o ypatingai bulvinius blynus, turėtų patikti :)

      Panaikinti
  2. Vajei kaip cia skanu, apsiseilejau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. kepiau tecio dienos proga!!!! gavosi labai skaniai :) tik as kepiau ilgiau,bet nesigavo tokie apskrude

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiaugiuosi, kad patiko :)
      Gal nuo temperatūros priklauso - aš kepu nustačiusi ant maksimumo.

      Panaikinti