2013 m. gegužės 23 d., ketvirtadienis

Pienių medus


Reikės:
  • 300 g pienių žiedų (vainiklapių) be kotelių ir žiedsosčių;
  • 1 l vandens;
  • 1 kg cukraus;
  • 1 citrinos.
  Pienių žiedus atskiriame nuo kotelių ir žiedsosčių. Užpilame 1 l vandens ir verdame apie valandą ant labai silpnos ugnies. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame stovėti per naktį. Kitą dieną viską perkošiame per sietelį, gerai nuspaudžiame pienių lapelius ir juos išmetame, o  į likusį geltoną skystį pilame 1 kg cukraus, 1 citrinos sultis ir beriame nutarkuotą jos žievelę. Kaičiame ir verdame ant labai silpnos ugnies 1 - 2 valandas, priklausomai, kokio tirštumo medaus norime. Keletą kartų pamaišome.
  Lietuviškas, kvapnus, geltonas, saulėtas pavasario gėris.

  Spalva gavosi tamsesnė negu tikėjausi, bet gal todėl, kad pienių buvo daug, manau, kad daugiau negu 300 g, nors ir nesvėriau. Viriau apie 2 val., bet galėjo būti ir dar tirštesnis.

Šaltinis: sezonovirtuve.lt
  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą