2013 m. gegužės 17 d., penktadienis

Margas keksas su kondensuotu pienu


Reikės:
  • 5 kiaušinių;
  • 110 g cukraus pudros;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus miltelių;
  • 150 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 100 g sviesto;
  • 30 g kondensuoto pieno;
  • 2 v. š. kakavos;
  • 4 v. š. vandens.
   Sviestą ištirpiname ir atvėsiname.
   Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
  Kiaušinius išplakame su milteliniu cukrumi ir vanilinio cukraus milteliais.  Nuolat maišydami supilame tirpintą sviestą ir kondensuotą pieną. Išmaišome. Dalimis beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, gerai išmaišome.
  Pusę tešlos pilame į kitą dubenį. Kakavą sumaišome su vandeniu ir supilame į vieną iš tešlos dalių. Išmaišome, kad tešla nusidažytų. Į keksų kepimo formą dedame 3 šaukštus vienos tešlos, į vidurį - 3 šaukštus kitos, vėl tris šaukštus pirmos ir t.t.
  Kepame apie 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Leidžiame atvėsti.

Šaltinis: čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą