2015 m. kovo 29 d., sekmadienis

Vištiena su obuoliais medaus ir garstyčių padaže


Reikės:
  • 2 vištienos krūtinėlių;
  •  1 v. š. krakmolo;
  • 2 v. š. medaus;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 2 v. š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 150 ml obuolių sidro;
  • 2 obuolių;
  • 2 v. š. miltų.
  Obuolius nuplauname ir supjaustome skiltelėmis.
  Vištienos krūtinėles perpjauname skersai kiekvieną į dvi dalis. Pabarstome druska, pipirais, pavoliojame miltuose ir dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Šalia vištienos į keptuvę sudedame ir obuolių skilteles. Vištieną kepame, kol abi pusės bus gražios gelsvos spalvos. Obuolių skilteles taip pat apverčiame. 
  Medų sumaišome su krakmolu ir garstyčiomis. Supilame obuolių sidrą ir išmaišome. Viską supilame į keptuvę ir troškiname ant silpnos kaitros apie 10 minučių. Jeigu reikia, pasūdome.


P.S. Sidro neturėjau, vietoj jo pyliau baltą sausą vyną.


Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą