Sluoksniuotos tešlos pyragas su plikytu kremu



Reikės:
  • 6 lapelių šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 1 l pieno;
  • 4 kiaušinių trynių;
  • 2 v. š. miltų;
  • 1 stiklinės cukraus.
  Tešlą atšildome ir iškepame.
  Trynius ištriname su cukrumi, įpilame šiek tiek pieno. sudedame miltus, išmaišome, tuomet įpilame dar stiklinę pieno ir maišome, kad cukrus ištirptų. Likusį pieną užkaičiame ir kaitiname iki užvirimo. Tuomet nuolat maišydami supilame kiaušinių trynių su cukrumi ir miltais ir ant silpnos ugnies vis maišydami kaitiname, kol masė pradės tirštėti. Kaitiname, kol bus pakankamai tiršta ir pradės kilti burbulai.
  Išvirtu kremu sutepame iškepusius lakštus. Juos šiek tiek paspaudžiame ir dedame į šaldytuvą nakčiai.



Komentarai