2015 m. kovo 1 d., sekmadienis

Lazanija su mėsa ir baklažanais


Reikės:
  • 500 g maltos jautienos;
  • 1 didelio baklažano;
  • 1 raudonos paprikos;
  • 2 svogūnų;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 1 stiklinės pomidorų padažo;
  • 300 g sūrio;
  • 2 a. š. baziliko;
  • 2 a. š. raudonėlio;
  • druskos, pipirų;
  • aliejaus;
  • lazanijos lakštų.
  Aliejų įkaitiname keptuvėje ir apkepiname jame smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnas apkeps, sudedame maltą jautieną ir susmulkintas česnako skilteles. Kepame maišydami, kol mėsa nebebus rausva.
  Kitoje keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname šiaudeliais supjaustytą baklažaną ir papriką. Supilame pomidorų padažą (kelis šaukštus pasiliekame formai ištepti) ir patroškiname, kol daržovės suminkštės. Beriame baziliko ir raudonėlių.
Apkeptas daržoves sumaišome su mėsa.
  Kepimo indą ištepame pomidorų padažu, ant viso dugno dedame lazanijos lakštus, pilame dalį paruošto mėsos - baklažanų padažo, užbarstome tarkuotu sūriu, tuomet vėl dedame makaronų lakštus, vėl pilame padažą, beriame sūrio ir dar kartą viską pakartoje (viršutinis sluoksnis bus sūrio). Tuomet dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 - 45 minutes.

  Paprikos nedėjau - dėjau du baklažanus, kuriuos sudėjau iš karto į apkeptą mėsą ir kartu patroškinau. Barsčiau tarkuota mocarela.

Šaltinis: neringa-blogas.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą