2015 m. sausio 24 d., šeštadienis

Orkaitėje kepti šašlykai su svogūnais


Reikės:
  • 800 g kiaulienos sprandinės;
  • 4 svogūnų;
  • 1 a. š. druskos;
  • 1,5 a. š. cukraus;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 4 v. š. acto;
  • 1 v. š. bulvių krakmolo;
  • pipirų.
  Mėsą supjaustome gabalėliais ir sumaišome su aliejaus, druskos, acto, pipirų, cukraus ir krakmolo mišiniu. Paliekame marinuotis bent 1 val.
  Medinius iešmelius (8 vnt.) užmerkiame vandenyje.
  Svogūnus nulupame ir kiekvieną perpjauname į 4 dalis.
  Ant iešmelių veriame 2 gabalėlius mėsos, 1 ketvirtadalį svogūno ir t.t.
  Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių, iešmelius dedame ant grotelių ir kepame 10 minučių. Tuomet kaitrą sumažiname iki 190 laipsnių ir kapame dar apie 40 minučių.

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą