2015 m. sausio 4 d., sekmadienis

Kibinai



Reikės:

tešlai
  • 200 g sviesto;
  • 500 g miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 200 g grietinės;
  • druskos,
įdarui:
  • 500 g maltos kiaulienos;
  • 2 nemažų svogūnų;
  • druskos, pipirų,
patepimui:
  • 1 kiaušinio.
  Imame nemažą dubenį, sutarkuojame sviestą, beriame persijotus miltus, mušame kiaušinius, dedame grietinę, beriame druskos, viską gerai išmaišome, užminkome tešlą ir dedame ją į šaldytuvą porai valandų.
  Įdarui svogūnus smulkiai supjaustome, sumaišome juos su malta mėsa, pasūdome, pagardiname pipirais ir gerai išmaišome.
  Išimame tešlą iš šaldytuvo, iškočiojame maždaug 3 - 4 mm storio lakštus. Naudodamiesi stikline ar kitu apvaliu daiktu ar įrankiu išpjauname apskritimus. Į kiekvieno iš jų vidurį dedame šaukštą mėsos įdaro ir suformuojame kibiną, kraštus gražiais užspausdami.
  Į kepimo skardą klojame kepimo popierių, dedame kibinus, viršų aptepame plaktu kiaušiniu ir viršuje su šakute padarome kelias skylutes.
  Kepame apie 40 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą