Kibinai
Reikės:
tešlai
- 200 g sviesto;
- 500 g miltų;
- 2 kiaušinių;
- 200 g grietinės;
- druskos,
- 500 g maltos kiaulienos;
- 2 nemažų svogūnų;
- druskos, pipirų,
- 1 kiaušinio.
Imame nemažą dubenį, sutarkuojame sviestą, beriame persijotus miltus, mušame kiaušinius, dedame grietinę, beriame druskos, viską gerai išmaišome, užminkome tešlą ir dedame ją į šaldytuvą porai valandų.
Įdarui svogūnus smulkiai supjaustome, sumaišome juos su malta mėsa, pasūdome, pagardiname pipirais ir gerai išmaišome.
Išimame tešlą iš šaldytuvo, iškočiojame maždaug 3 - 4 mm storio lakštus. Naudodamiesi stikline ar kitu apvaliu daiktu ar įrankiu išpjauname apskritimus. Į kiekvieno iš jų vidurį dedame šaukštą mėsos įdaro ir suformuojame kibiną, kraštus gražiais užspausdami.
Į kepimo skardą klojame kepimo popierių, dedame kibinus, viršų aptepame plaktu kiaušiniu ir viršuje su šakute padarome kelias skylutes.
Komentarai
Rašyti komentarą