2015 m. sausio 3 d., šeštadienis

Kepta antis su rome mirkytomis slyvomis ir apelsinais


Reikės:
  • 1 anties;
  • 1 apelsino;
  • 120 g džiovintų slyvų;
  • 120 ml romo;
marinatui:
  • 2 a. š. džiovintų čiobrelių;
  • 1 a. š. aitriosios paprikos dribsnių;
  • 1 a. š. gvazdikėlių;
  • 1/2 a. š. grūstų pipirų;
  • 1 a. š. druskos;
  • 6 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 4 v. š. garstyčių;
  • 4 v. š. balzamiko acto.
  Marinatui skirtus produktus sumaišome ir gauta mase gerai ištriname antį. Paliekame marinuotis bent 12 valandų.
  Įdarui skirtas slyvas užpilame romu ir paliekame, kad pastovėtų (taip pat geriausiai bent 12 valandų).
  Prieš kepdami į anties vidų sudedame išmirkintas slyvas, tuomet - į kelias dalis perpjautą apelsiną. Kojas ir sparnus surišame, o odą subadome, kad išbėgtų riebalai.
  Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių, tokioje temperatūroje kepame apie 30 minučių. Tuomet temperatūrą sumažiname iki 180 laipsnių ir kepame dar 1 valandą. Antį kelis kartus apverčiame, kad iškeptų tolygiai. Likus 20 minučių iki kepimo pabaigos, antį išimame ir suvyniojame į foliją. Pasibaigus kepimo laikui leidžiame, kad pastovėtų folijoje dar 15 minučių ir tik tada tiekiame.

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą