2015 m. sausio 9 d., penktadienis

Marmurinis keksas su bananais


Reikės:
  • 4 bananų;
  • 110 g sviesto;
  • 270 g cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • 1,5 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 280 g miltų;
  • 4 v. š. kakavos;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. sodos;
  • žiupsnelio druskos;
  • 200 g grietinės.
  Sviestą išsukame su cukrumi iki purios baltos masės, tuomet po vieną mušame kiaušinius ir po kiekvieno gerai išmaišome. Supilame vanilės ekstraktą. Bananus sutriname šakute ir sudedame š sviesto - kiaušinių masę. Išmaišome.
  Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais, soda. Pusę šio mišinio sudedame į bananų masę. Tuomet supilame grietinę, išmaišome ir sudedame likusius miltus. 
  Maždaug 1,5 puodelio tešlos perpilame į kitą dubenį ir įmaišome į ją kakavą.
  Kekso kepimo formą ištepame sviestu, pabarstome miltais. Dedame 2/3 šviesiosios tešlos, ant jos sukrečiame šokoladinę tešlą. Ant viršaus sudedame likusį trečdalį šviesiosios masės. Šakute šiek tiek pamaišome, kad masės susimaišytų.
  Kepame apie 50 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. 
 
 

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą