2015 m. sausio 24 d., šeštadienis

Varškės spurgos



Reikės:
  • 400 g varškės;
  • 2 kiaušinių;
  • 4 v. š. cukraus;
  • 0,5 a. š. vanilės esencijos;
  • 1 v. š. grietinės;
  • 1 a. š. sodos;
  • 8 v. š. miltų;
  • 1 v. š. degtinės arba spirito;
  • aliejaus virimui.
  Varškę ištriname su cukrumi ir kiaušiniais, supilame vanilės esenciją. Į grietinę suberiame sodą, išmaišome, sudedame į varškės masę. Suberiame miltus ir įpilame degtinės arba spirito. Gerai išmaišome. Tešla turėtų gautis ne per kieta, lipni.
  Nedideliame puode įkaitiname aliejų. Rankas pasitepame aliejumi ir formuojame apvalias spurgytes. Virdamos jos išsipučia, todėl į puodą nepridedame daug. Verdame kol bus gražios rusvos spalvos, išimame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Pravėsusias pabarstome cukraus pudra.
 
 
  Iš nurodytų produktų kiekių gaunasi apie 25 nedidelės spurgytės plona, traškia plutele ir minkštu vidumi.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą