2015 m. sausio 9 d., penktadienis

Lazanija su varške, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais



Reikės:
  • 500 g varškės;
  • 100 g špinatų;
  • 100 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje;
  • 1 kiaušinio;
  • lazanijos lakštų;
  • 100 g fermentinio sūrio;
  • 30 g sviesto;
  • 500 ml pieno;
  • 3 v. š. miltų;
  • muskato riešuto;
  • druskos, bazilikų.
  Varškę sumaišome su pasmulkintais špinatais, saulėje džiovintais pomidorais, kiaušiniu, pasūdome ir įberiame bazilikų.
  Padažui keptuvėje ištirpiname sviestą, pakepiname jame miltus, tuomet nuolat maišydami supilame pieną ir paverdame ant silpnos kaitros, kol padažas ims tirštėti. Pasūdome ir įtarkuojame muskato riešuto.
  Į kepimo indą pilame šiek tiek padažo, išklojame lazanijos lakštais, vėl pilame padažo, dedame pusę varškės masės, dedame lazanijos lakštus, užpilame padažu, sudedame likusią varškės masę. Viršų užklojame lazanijos lakštais ir užpilame likusį padažą. Dedame kepti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 35 minutes. Iki kepimo pabaigos likus 10 minučių, ištraukiame, viršų apibarstome tarkuotu sūriu ir baigiame kepti.

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą