Žuvis su noodle makaronais ir žemės riešutų sviestu


Reikės:
  • 500 g žuvies filė;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos, pipirų;
  • svogūnų laiškų;
  • 120 g noodle makaronų;
  • 1/4 stiklinės tailandietiško žuvies padažo;
  • 1/3 stiklinės medaus;
  • 2 v. š. ryžių acto;
  • 1,5 a. š. aitriųjų paprikų dribsnių;
  • 1/4 stiklinės žemės riešutų sviesto;
  • 1/4 stiklinės kokosų pieno;
  • 1 v. š. raudonosios kario pastos.
  Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakelio.
  Didelėje keptuvėje kaitiname žuvies padažą, medų, ryžių actą, dribsnius, riešutų sviestą ir kokosų pieną ir pastą. Kaitiname maišydami, kol sviestas ištirps, padažas taps vienalytis. Tuomet nukeliame nuo viryklės ir sudedame į keptuvę išvirtus ir nuvarvintus makaronus. Išmaišome, kad makaronai prisigertų padažo.
  Žuvį supjaustome nedideliais gabalėliais, pavarstome druska ir pipirais. Kepame įkaitintame aliejuje po kelias minutes iš kiekvienos pusės. Tiekiame su makaronais, pabarstę kapotais svogūnų laiškais.
  Labai labai skanu. Neturėjau kario pastos, aitriųjų paprikų dribsnius pakeičiau saldžiųjų paprikų dribsniais ir žiupsneliu aitriosios paprikos miltelių. Originale siūloma naudoti lakštinius, aš gaminau su vermišeliais.


Šaltinis: čia

Komentarai