2015 m. sausio 3 d., šeštadienis

Obuolių pyragas su riešutais



Reikės: 

tešlai:
  • 250 g sviesto;
  • 350 g miltų;
  • 100 g cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 v. š. grietinės;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
įdarui:
  • 2 kg obuolių;
  • 2 pakelių geltonos spalvos želės;
riešutų masei:
  • 220 g graikinių riešutų;
  • 3 v. š. medaus;
  • 120 g cukraus;
  • 2 v. š. pieno;
  • 80 g sviesto.
  Miltus sumaišome su kepimo milteliais, suberiame cukrų, tuomet dedame grietinę, įmušame kiaušinius ir sudedame sutarkuotą sviestą. Rankomis užminkome tešlą, padalijame ją į tris lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiame, kad gautume vienodo dydžio - maždaug 25 x 30 cm - lakštus ir kepame juos iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus (apie 15 - 20 minučių). Atvėsiname.
  Įdarui obuolius nulupame, sutarkuojame burokine tarka, dedame į puodą ir kaitiname, kol obuoliai suminkštės (apie 10 minučių). Beriame želės miltelius, kaitiname maišydami, kol ištirps, tuomet nukaičiame ir paliekame, kad atvėstų.
  Riešutų sluoksniui skirtus riešutus paskrudiname iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 8 - 10 minučių. Pasmulkiname. Puode užkaičiame pieną, sviestą, medų ir cukrų. Kaitiname maišydami, kol cukrus ištirps, tada suberiame riešutus ir atvėsiname.
  Ant vieno tešlos lakšto sudedame pusę obuolių masės, paskleidžiame lygiu sluoksniu, tuomet uždedame antrą lakštą, ant jo sudedame likusią pusę obuolių masės. Uždedame trečia lakštą ir nat jo užpilame riešutų masę. Pyragą dedame į šaldytuvą, kad sustingtų obuolių masė.

Šaltinis: čia
  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą