2015 m. sausio 3 d., šeštadienis

Kepta antis su apelsinais ir kriaušėmis


Reikės:
  • 1 anties;
  • 4 kriaušių;
  • 2 apelsinų;
  • 1 citrinos;
  • 100 ml medaus;
  • 1 v. š. sojos padažo;
  • muskato, druskos.
  Vieną apelsiną nulupame, suskirstome skiltelėmis, sumaišome jas su keliais šaukštais medaus ir prikemšame antį. Užsiuvame, surišame kojas. Anties išorę ištriname medumi, tuomet muskatu ir druska. Dedame kepti į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 20 minučių, tuomet skardą išimame, nupilame susidariusį skystį, antį apverčiame ir vėl kepame 20 minučių. 
  Keptuvėje kaitiname likusį medų, pusės apelsino sultis, pusės citrinos sultis ir šaukštą sojos padažo. Užverdame ir leidžiame pavirti kelias minutes. Kriaušes supjaustome į 4 dalis, išimame sėklalizdžius. 
  Antį išimame iš orkaitės, vėl nupilame skystį, aplink išdėliojame kriaušes. Antį ir kriaušes aptepame paruoštu medaus padažu. Dedame kepti toliau, dabar jau orkaitės kaitrą sumažiname iki 190 laipsnių. Kepame 1 valandą. Kas 15 minučių palaistome susidariusiomis sultimis.


Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą