2015 m. sausio 3 d., šeštadienis

Kiaulienos išpjova su saulėje džiovintais pomidorais


Reikės:
  • ~400 g kiaulienos išpjovos;
  • 8 vnt. saulėje džiovintų pomidorų aliejuje;
  • 2 skiltelių česnako;
  • rozmarino;
  • druskos, pipirų;
  • 2 pomidorų;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 30 g sviesto.
  Išpjovą įpjauname išilgai, vidų pabarstome druska ir pipirais. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustome, česnako skilteles išspaudžiame, sumaišome su susmulkintais pomidorais ir viską sudedame į išpjovos vidų. Susmeigiame smeigtukais.
  Viršų taip pat pabarstome druska, pipirais, rozmarinais. Įtriname. Patepame aliejuje, likusiu nuo saulėje džiovintų pomidorų ir paliekame, kad pastovėtų kelias minutes. Tuomet į keptuvę pilame šiek tiek to paties aliejaus, dedame išpjovą ir kepame iš visų pusių maždaug po 5 minutes (iš viso 15 - 20 minučių). Mėsai baigiant kepti į keptuvę dedame sviesto ir suberiame kubeliais supjaustytus šviežius pomidorus. Iš kepimo popieriaus išsikerpame maždaug keptuvės dydžio apskritimą, sušlapiname jį ir išskleidžiame ant keptuvės, uždengdami kepsnį. Taip kepame dar maždaug 10 minučių. Tuomet išpjovą išimame, supilame grietinėlę, pakaitiname.
  Išpjovą supjaustome griežinėliais ir tiekiame su pomidorų - grietinėlės padažu.
 
 

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą