2015 m. rugsėjo 19 d., šeštadienis

Pyragas "Angelo ašaros"


Reikės:

tešlai:
  • 80 g sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 stiklinės miltų;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 1 a. š. kepimo miltelių,
įdarui:
  • 500 g varškės;
  • 1/2 stiklinės cukraus;
  • 3 kiaušinių trynių;
  • 1 v. š. manų kruopų;
  • 100 g grietinės;
  • vanilinio cukraus,
suflė:
  • 3 kiaušinių baltymų;
  • 5 v. š. cukraus pudros.
  Ruošiame tešlą: miltus sumaišome su kepimo milteliais, užpilame ant šalto sviesto ir peiliu sukapojame. Tuomet mušame kiaušinį, beriame cukrų ir užminkome tešlą. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve 30 minučių.
  Ruošiame įdarą: mikseriu plakame kiaušinių trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberiame manus, sudedame grietinę ir varškę. Plakame kol masė bus vientisa.
    Į kepimo formą įklojame pakočiotą tešlą. Sudedame varškės masę ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 30 minučių.
     Ruošiame suflė: kiaušinių baltymus plakame su cukraus pudra iki standžių putų.
   Pyragą išimame iš orkaitės, ant viršaus paskleidžiame plaktus baltymus ir vėl dedame kepti. Kepame dar apie 15 minučių arba kol viršus bus gražios rusvos spalvos. 
  Leidžiame atvėsti pravertoje orkaitėje, kad pyragas sutvirtėtų. "Ašarų", deja, bet nebuvo.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą