Lapinių kopūstų ir baltųjų pupelių sriuba



Reikės:
  • 100 g baltųjų pupelių;
  • 1 svogūno;
  • 4 skiltelių česnako;
  • pundelio lapinių kopūstų;
  • 2 pomidorų;
  • 1 l vištienos sultinio;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • prieskoninių žolelių;
  • druskos, pipirų.
   Pupeles užmerkiame iš vakaro. Išverdame pasūdytame vandenyje.
  Storadugniame puode įkaitiname aliejų ir suberiame smulkiai supjaustytą svogūną. Kepame maišydami kelias minutes, tuomet beriame susmulkintą česnaką. Pakepame dar minutę.
   Pašaliname lapinių kopūstų stambesnius kotus, pasmulkiname ir sudedame į puodą. Pakepame maišydami, kol kopūstai šiek tiek sukris. Tuomet pilame sultinį, sudedame pupeles, pasmulkintus pomidorus, prieskonines žoleles ir druską. Verdame apie 15 minučių.
  Tiekiame su grietine, pabarstome kapotomis petražolėmis.


Komentarai