2014 m. spalio 5 d., sekmadienis

Trinta morkų ir moliūgų sriuba



Reikės:
  • 1 svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 kg moliūgo;
  • 4 vidutinių morkų;
  • 1 cm ilgio imbiero šaknies gabalėlio;
  • druskos;
  • grietinės, žalumynų.
  Storadugniame puode įkaitiname alyvuogių aliejų, suberiame smulkiai supjaustytą svogūną ir kepame maišydami 3 - 4 minutes. Tuomet sudedame susmulkintą česnaką ir dar pakepame minutėlę.
  Morkas nuskutame, supjaustome. Moliūgą nulupame ir taip pat supjaustome. Dedame į puodą. Kepame maišydami 2 - 3 minutes, įpilame puodelį verdančio vandens, dedame smulkiai sutarkuotą imbierą, beriame druskos, uždengiame ir verdame ant silpnos kaitros maždaug 30 minučių arba kol daržovės bus visiškai išvirę. Tuomet šiek tiek atvėsiname ir sutriname elektriniu trintuvu.
  Tiekiame su šaukštu grietinės ir kapotais žalumynais.

 
Šaltinis:  receptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą