2014 m. spalio 5 d., sekmadienis

Kiaulienos sprandinė svogūnų patale


Reikės:
  • 600 g kiaulienos sprandinės;
  • 3 svogūnų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 0,5 a. š. kajeno pipirų;
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 puodelio sultinio.
  Mėsą  supjaustome kepsniukais, pabarstome druska, pipirais, kajeno pipirais ir paliekame marinuotis.
  Svogūnus supjaustome pusžiedžiais.
  Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame mėsą po 2 - 3 minutes iš abiejų pusių. Išimame iš keptuvės ir atidedame. Į keptuvę sudedame svogūnus ir kepame juos ant silpnos kaitros, maišydami, kol pasidarys skaidrūs. Tuomet sudedame susmulkintas česnako skilteles, pakepame dar minutėlę ir pilame sultinio. Grąžiname į keptuvę mėsą ir troškiname ant nedidelės kaitros, uždengę keptuvę, apie pusvalandį, vėliau keptuvę atidengiame arba paliekame su skylėtu dangteliu, kad susidaręs skystis nugaruotų, ir dar troškiname maždaug tiek pat arba kol mėsa bus visiškai minkšta.
  
 Šaltinis: aguonele.blogspot.com
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą