2014 m. spalio 11 d., šeštadienis

Kepta vištiena su bulvėmis ir lapiniais kopūstais


Reikės:
  •  pundelio lapinių kopūstų;
  • 8 vidutinių bulvių;
  • 1 svogūno;
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos, pipirų;
  • 8 (ar daugiau) vištienos šlaunelių, blauzdelių ar petukų;
  • 1 a .š. maltos saldžiosios paprikos;
  • 1 citrinos.
  Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.
  Nuo kopūstų lapų pašaliname storesnius stiebus ir juos šiek tiek paplėšome, sumaišome su bulvėmis, supjaustytomis apie 1,5 cm griežinėliais, ir svogūnu, supjaustytu žiedais. Daržoves pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska, pipirais ir gerai viską išmaišome, kad tolygiai pasidengtų.
   Didelėje kepimo skardoje paskleidžiame daržoves.
  Vištieną pabarstome paprika, druska, pipirais, įtriname prieskonius ir išdėliojame gabalėlius ant daržovių.
  Kepimo skardą uždengiame folija ir kepame 20 minučių viršutiniame orkaitės trečdalyje. Tuomet foliją nuimame ir kepame dar apie 30 minučių arba kol vištiena bus iškepusi, o daržovės - minkštos.

 
Tiekiame su citrinos skiltelėmis.

Šaltinis: foodandwine.com


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą