2014 m. spalio 27 d., pirmadienis

Keksiukai su obuoliais ir riešutų sviestu


Reikės:
  • 2,5 puodelių miltų;
  • 1 v. š. kepimo miltelių;
  • 1/2 a. š. cinamono;
  • 1/4 a. š. druskos;
  • 1 puodelio rudojo cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 1,25 puodelio pieno;
  • 1/3 puodelio aliejaus;
  • 2 sutarkuotų obuolių;
  • 1/2 puodelio riešutų sviesto
  • 2 v. š. medaus;
  • 1 puodelio stambių avižų dribsnių.
 Miltus sumaišome su cinamonu, druska, kepimo milteliais ir puse puodelio cukraus.
 Kiaušinius išplakame su pienu, įmaišome aliejų ir sutarkuotus obuolius.
 Tuomet sumaišome tarpusavy sausus ingredientus su skystąja mase. Atskirai sumaišome riešutų sviestą, likusį cukrų, medų ir avižų dribsnius.
  Į keksiukų kepimo formeles dedame šaukštą obuolių tešlos, ant viršaus dedame žemės riešutų sviesto - avižų mišinio, švelniai paspaudžiame šaukštu.
  Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, maždaug 20 - 25 minutes, leidžiame pravėsti formelėse 5 minutes ir visiškai atvėsiname ant grotelių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą