Lapinių kopūstų ir bulvių sriuba
Reikės:
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 2 didelių bulvių;
- 2 morkų;
- pundelio lapinių kopūstų;
- 500 ml vištienos sultinio;
- druskos, pipirų, rūkytos paprikos.
Bulves ir morkas nuskutame ir supjaustome smulkiais kubeliais. Suberiame į puodą su sultiniu ir verdame 10 minučių. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome. Keptuvėje įkaitiname
aliejų, kelias minutes pakepame svogūną, tada suberiame česnaką ir dar
kepame 1 - 2 minutes. Visą keptuvės turinį sudedame į puodą su daržovėmis. Kopūstų stambesnius kotelius pašaliname, lapus supjaustome plonomis juostelėmis ir sudedame į puodą. Verdame ant silpnos kaitros, kol daržovės bus minkštos. Tuomet, jeigu reikia, pasūdome, įberiame pipirų, rūkytos paprikos miltelių ir baigiame virti.
Šaltinis: thekitchn.com
Komentarai
Rašyti komentarą