Lapinių kopūstų ir bulvių sriuba


Reikės:
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 didelių bulvių;
  • 2 morkų;
  • pundelio lapinių kopūstų;
  • 500 ml vištienos sultinio;
  • druskos, pipirų, rūkytos paprikos.

  Bulves ir morkas nuskutame ir supjaustome smulkiais kubeliais. Suberiame į puodą su sultiniu ir verdame 10 minučių. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome. Keptuvėje įkaitiname aliejų,  kelias minutes pakepame svogūną, tada suberiame česnaką ir dar kepame 1 - 2 minutes. Visą keptuvės turinį sudedame į puodą su daržovėmis. Kopūstų stambesnius kotelius pašaliname, lapus supjaustome plonomis juostelėmis ir sudedame į puodą. Verdame ant silpnos kaitros, kol daržovės bus minkštos. Tuomet, jeigu reikia, pasūdome, įberiame pipirų, rūkytos paprikos miltelių ir baigiame virti.
  Papildomai įdėjau prieskoninių daržovių mišinio.
 

Šaltinis: thekitchn.com

Komentarai