Kiaulienos išpjova sluoksniuotoje tešloje su špinatais
Reikės:
- 250 g sluoksniuotos tešlos (arba 1 didelio lakšto);
- 250 g špinatų;
- 1 svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- 50 g sviesto;
- 1 kiaulienos išpjovos;
- 1 kiaušinio trynio;
- po žiupsnelį druskos, cukraus, pipirų, muskato.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame smulkiai supjaustytą svogūną ir kepame jį maišydami ant silpnos kaitros kelias minutes, tuomet suberiame susmulkintą česnaką ir pakepame dar minutę . Sudedame pasmulkintus špinatus, leidžiame jiems pasitroškinti. Beriame druskos, cukraus, pipirų, muskato, išmaišome ir atvėsiname.
Išpjovą apkepiname sausoje keptuvėje iš visų pusių (maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės). Pabarstome druska ir pipirais.
Ant sluoksniuotos tešlos išdėliojame špinatus taip, kad būtų uždengta 2/3 lakšto. Dedame mėsą ir susukame. Viršų patepame kiaušinio tryniu. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 minučių. Iškepusiai mėsai leidžiame pastovėti 10 - 15 minučių ir tik tuomet pjauname.
Naudojau špinokus. Valgėme kaip karštą patiekalą.
Naudojau špinokus. Valgėme kaip karštą patiekalą.
Komentarai
Rašyti komentarą