2014 m. spalio 19 d., sekmadienis

Kiaulienos išpjova sluoksniuotoje tešloje su špinatais


Reikės:
  • 250 g sluoksniuotos tešlos (arba 1 didelio lakšto);
  • 250 g špinatų;
  • 1 svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 50 g sviesto;
  • 1 kiaulienos išpjovos;
  • 1 kiaušinio trynio;
  • po žiupsnelį druskos, cukraus, pipirų, muskato.
  Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame smulkiai supjaustytą svogūną ir kepame jį maišydami ant silpnos kaitros kelias minutes, tuomet suberiame susmulkintą česnaką ir pakepame dar minutę . Sudedame pasmulkintus špinatus, leidžiame jiems pasitroškinti. Beriame druskos, cukraus, pipirų, muskato, išmaišome ir atvėsiname.
  Išpjovą apkepiname sausoje keptuvėje iš visų pusių (maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės). Pabarstome druska ir pipirais.
  Ant sluoksniuotos tešlos išdėliojame špinatus taip, kad būtų uždengta 2/3 lakšto. Dedame mėsą ir susukame. Viršų patepame kiaušinio tryniu. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 minučių. Iškepusiai mėsai leidžiame pastovėti 10 - 15 minučių ir tik tuomet pjauname.



  Naudojau špinokus. Valgėme kaip karštą patiekalą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą