2014 m. spalio 27 d., pirmadienis

Kiaulienos išpjova spanguolių ir apelsinų padaže


Reikės:
  • 2 kiaulienos išpjovų (apie 600 g);
  • 300 g spanguolių;
  • 1 apelsino;
  • 2 v. š. skysto medaus;
  • druskos.
  Nutarkuojame apelsino žievelę ir iš apelsino išspaudžiame sultis. Spanguoles sutriname, dedame medų, nutarkuotą žievelę, pilame apelsino sultis ir viską gerai išmaišome.
  Kiaulienos išpjovas įtriname druska ir pipirais ir apkepame sausoje keptuvėje iš visų pusių po kelias minutes.
  Tuomet į kepimo indą pilame pusę spanguolių - apelsinų tyrės, sudedame išpjovas, užpilame likusia dalimi tyrės ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 35 - 40 minučių. Iškepusiai mėsai leidžiame pastovėti 10 - 15 minučių, tuomet supjaustome ir tiekiame su padažu, kuriame kepė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą