Lašiša su ryžių makaronais ir terijakiu


Reikės:
  • 600 g lašišos filė;
  • 80 ml terijakio padažo;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 morkos;
  • 2 cm gabalėlio imbiero šaknies;
  • 4 v. š. aliejaus;
  • 250 g ryžių makaronų.
   Lašišą supjaustome į 4 dalis ir užpilame terijakiu. Paliekame marinuotis keletui valandų.
  Keptuvėje įkaitiname 2 šaukštus aliejaus, beriame smulkiai supjaustytą svogūną, kepame maišydami, po minutės suberiame susmulkintą česnaką ir šiaudeliais supjaustytą morką. Pakepame 2 - 3 minutes. Imbierą nulupame ir sutarkuojame, sudedame į keptuvę. Pilame 2 - 3 v. š. terijakio padažo ir maišydami pakaitiname.
  Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakelio. Nuvarviname ir sudedame į keptuvę su padažu. Maišydami kaitiname ant silpnos ugnies, kol padažas susigers.
  Lašišą išimame iš padažo, nusausiname. Keptuvėje įkaitiname likusį aliejų, dedame lašišą (pirmiausiai kepame pusę su oda), kepame po 3 minutes iš abiejų pusių. Iškepusią patiekiame su paruoštais makaronais.


Komentarai