Kiaulienos šonkauliukai pagal David Lebovitz
Reikės:
- 2 kg kiaulienos šonkauliukų;
- 160 ml sojų padažo;
- 80 ml kečupo;
- 8 skiltelių česnako;
- 3 cm gabalėlio imbiero;
- 2 a. š. maltų aitriųjų paprikų;
- 2 v. š. rudojo cukraus;
- 2 v. š. tamsaus romo;
- 125 ml apelsinų sulčių;
- 2 a. š. Dižono garstyčių;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Didelėje kepimo skardoje sumaišome visus nurodytus produktus. Į gautą masę sudedame maždaug 15 cm ilgio gabalais supjaustytus šonkaulius, storu sluoksniu aptepame juos iš visų pusių, skardą uždengiame ir dedame į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Uždengę kepame 2 valandas, kelis kartus atidengiame ir apverčiame. Tuomet, praėjus 2 valandoms, atidengiame ir kepame dar 1 - 1,5 valandos, apversdami kas 15 minučių, kol skystis nugaruos ir sutirštės, o mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulo. Tiekdami supjaustome į atskirus šonkaulius.
Šaltinis: D. Lebovitz "Saldus gyvenimas Paryžiuje".
Komentarai
Rašyti komentarą