Kiaulienos šonkauliukai pagal David Lebovitz


Reikės:
  • 2 kg kiaulienos šonkauliukų;
  • 160 ml sojų padažo;
  • 80 ml kečupo;
  • 8 skiltelių česnako;
  • 3 cm gabalėlio imbiero;
  • 2 a. š. maltų aitriųjų paprikų;
  • 2 v. š. rudojo cukraus;
  • 2 v. š. tamsaus romo;
  • 125 ml apelsinų sulčių;
  • 2 a. š. Dižono garstyčių;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.
  Didelėje kepimo skardoje sumaišome visus nurodytus produktus. Į gautą masę sudedame maždaug 15 cm ilgio gabalais supjaustytus šonkaulius, storu sluoksniu aptepame juos iš visų pusių, skardą uždengiame ir dedame į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Uždengę kepame 2 valandas, kelis kartus atidengiame ir apverčiame. Tuomet, praėjus 2 valandoms, atidengiame ir kepame dar 1 - 1,5 valandos, apversdami kas 15 minučių, kol skystis nugaruos ir sutirštės, o mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulo. Tiekdami supjaustome į atskirus šonkaulius.
 
Šaltinis: D. Lebovitz "Saldus gyvenimas Paryžiuje".

Komentarai