Obuolių pyragas su kondensuotu pienu ir "Karvutėmis"


Reikės:
  • 5 obuolių;
  • 5 saldainių "Karvutė" ;
  • 200 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 a. š. cinamono;
  • 400 g saldinto kondensuoto pieno;
  • 100 g sviesto;
  • 150 ml kefyro;
  • 2 kiaušinių;
  • 3-4 v. š. klevų sirupo;
  • 2 v. š. cukraus, sumaišyto su cinamonu.
  Obuolius nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Vieną obuolį supjaustome siauromis skiltelėmis.
  Sviestą ištirpiname ir sumaišome su kondensuotu pienu. Kiaušinius išplakame, sumaišome su kefyru ir supilame sviestą su kondensuotu pienu.
  Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu, suberiame į skystąją masę ir išmaišome iki vientisos tešlos. Suberiame gabalėliais pjaustytus obuolius, išmaišome.
  Į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą pilame tešlą.  Saldainius supjaustome mažais gabalėliais ir įspaudžiame į tešlą. Ant viršaus išdėliojame obuolio skilteles ir apibarstome cukrumi su cinamonu.
  Kepame apie 40 minučių iki 180 - 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą aptepame klevų sirupu.



  Labai skanus pyragas; aptepiau abrikosų džemu, sumaišytu su vandeniu.
Šaltinis:  sveikiproduktai.lt

Komentarai