Jautienos troškinys su svogūnais ir pievagrybiais


Reikės:
  • 600 g jautienos;
  • 1 didelio svogūno (200 g);
  • 250 g pievagrybių;
  • 4 v. š. aliejaus;
  • 1/2 stiklinės raudono sauso vyno;
  • 1/2 stiklinės sultinio;
  • 4 v. š. pomidorų pastos;
  • muskato riešuto, pipirų, druskos;
  • 2 v. š. miltų.
   Jautieną supjaustome gabalėliais, pabarstome muskato riešutu, pipirais, druska ir apvoliojame miltuose. Tuomet dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepame ant didelės kaitros kelias minutes iš kiekvienos pusės. Mėsą išimame iš keptuvės ir į ją suberiame susmulkintą svogūną. Apkepame pamaišydami. Mėsą grąžiname atgal į keptuvę, užpilame sultinį, kai užverda, pilame vyną, pakaitiname, sudedame pomidorų pastą, išmaišome ir uždengę troškiname ant silpnos kaitros, kol mėsa bus minkšta. Baigiant troškintis sudedame į keturias dalis supjaustytus pievagrybius ir dar patroškiname 10 - 15 minučių. Galime pagardinti grietine, bet skanu ir be jos. Tiekdami pabarstome žalumynais.


 

Komentarai