Keptas karpis su bulvių koše


Reikės:
  • 600 g karpio filė;
  • 7 bulvių;
  • 200 ml pieno;
  • 1 pomidoro;
  • 50 g sviesto;
  • 3 svogūnų;
  • 50 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 1 kiaušinio trynio;
  • druskos, pipirų.
  Bulves nuskutame ir išverdame pasūdytame vandenyje. Pieną užkaitiname su sviestu, triname bulves ir pilame karštą pieną, kol bulvės visiškai susitrins ir neliks gumuliukų. Tuomet į trintas bulves įmaišome tarkuotą fermentinį sūrį ir kiaušinio trynį.
  Svogūnus nulupame ir supjaustome žiedais, pomidorą supjaustome griežinėliais.
  Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, dedame pjaustytus svogūnus ir pomidorą. Ant jų dedame karpio filė (kiekvieną išpjautą filė prieš tai perpjauname per pusę). Žuvį pabarstome druska ir pipirais. Ant žuvies išspaudžiame į konditerinį maišelį sukrėstą bulvių košę. 
  Dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 minučių arba kol bulvių košė gražiai apskrus.


   Košės nespaudžiau, uždėjau lygiai ant viršaus.
Šaltinis: receptai.iki.lt
 

Komentarai