2014 m. kovo 9 d., sekmadienis

Mėsos kukuliai su kmynais ir citrina


Reikės:
  • 500 g maltos veršienos;
  • 1 didelio svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 2 a. š. maltų kmynų;
  • 1/2 a. š. maltos kalendros;
  • 1 citrinos žievelės;
  • 2 a. š. šviežios kalendros;
  • 1,5 a. š. druskos;
  • 1/4 a. š. kajeno pipirų;
padažui:
  •  175 ml riebaus jogurto;
  • 15 g šviežių mėtų lapelių;
  • 15 g šviežių petražolių;
  • 0,5 citrinos sulčių;
  • druskos, kajeno pipirų.
  Medinius iešmelius, kurie bus reikalingi, pamerkiame šaltame vandenyje, kad pamirktų 20 minučių.
  Maltą mėsą, smulkiai sutarkuotą svogūną, išspaustas česnako skilteles, citrinos žievelę, prieskonius triname elektriniu trintuvu, kol gausime vientisą kreminę masę. Ją padalijame į 20 lygių dalių. Tuomet drėgnomis rankomis formuojame pailgus mėsos kukuliukus, kiekvieną užveriame ant medinio iešmelio, sudedame į indą ir uždengę palaikome šaldytuve pusvalandį.
  Padažui jogurtą sumaišome su smulkiai sukapotais mėtų ir petražolių lapeliais, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Uždengiame ir taip pat laikome šaldytuve 30 minučių.
  Iešmelius kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje po 3 minutes iš kiekvienos pusės, grilyje arba orkaitėje grilio režimu apie 12 - 15 minučių.
  Padažo negaminau, valgėme su juodaisiais pomidorais ir visadaliais makaronais. Jautėsi citrina, tikrai skanu.



Šaltinis: SM forumas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą