Persikų pyragas su migdolais


Reikės:
  • 75 g sviesto;
  • 75 g cukraus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 150 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 v. š. pieno;
  • skardinės konservuotų persikų;
  • 60 g migdolų plokštelių.
  Sviestą palaikome kambaryje, kol taps minkštas. Tuomet beriame cukrų, vanilinį cukrų ir maišome, kol cukrus ištirps, masė taps puri ir beveik balta. Po vieną mušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišome. 
  Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais ir gautą mišinį pakaitomis su pienu per kelis kartus sumaišome su sviesto - kiaušinių mase. Tešla turi gautis pakankamai tiršta.
  Sukrečiame tešlą į kepimo formą (naudojau 20 x 20 cm dydžio), išlyginame ir ant viršaus išdėliojame skiltelėmis supjaustytus persikus. Ant persikų užberiame migdolų plokšteles ir dedame kepti. Kepame apie 20 - 25 minutes iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Šaltinis: SM forumas

 

Komentarai