Kalakutienos ir pupelių troškinys



Reikės:
  • 400 g kalakutienos šlaunelių mėsos be odos ir kaulų;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūno;
  • 2 salierų stiebų;
  • 3 morkų;
  • 2 lauro lapų;
  • 600 ml vištienos arba daržovių sultinio;
  • 2 skardinių (po 400 g) keptų pupelių.
  Kalakutieną (naudojau pusę vienos kalakuto šlaunelės be kaulo ir odos) supjaustome nedideliais gabaliukais. Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, dedame supjaustytą kalakutieną ir pasmulkintą svogūną ir maišydami kepame, kol mėsa nebebus rausva, o svogūnas suminkštės.
  Tuomet sudedame griežinėliais supjaustytus salierų stiebus ir morkas ir dar pakepame kelias minutes pamaišydami. Dedame lauro lapus, pilame sultinį, uždengiame ir troškiname ant nedidelės kaitros maždaug 40 minučių, kol kalakutiena bus visiškai minkšta.
  Sudedame pupeles, išmaišome, troškiname dar 5 minutes. Tiekiame su žaliomis daržovėmis, ryžiais.
  Mes valgėme su salotomis; tikrai skanus kalakutienos patiekalas.


Šaltinis: bbcgoodfood.com
 

Komentarai