Su obuoliais ir gvazdikėliais troškinti raudonieji kopūstai


Reikės:
  • 1 raudonojo kopūsto galvos;
  • 1 svogūno;
  • saliero šaknies;
  • petražolės šaknies;
  • 4 obuolių;
  • 4 gvazdikėlių;
  • 2 v. š. cukraus;
  • druskos, pipirų;
  • 1 stiklinės sultinio;
  • 1/2 stiklinės sauso raudonojo vyno;
  • 3 v. š. acto;
  • 1 v. š. miltų;
  • 1 v. š. sviesto. 
    Kopūstą supjaustome, pabarstome druska ir išmaišome.
  Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame susmulkintus svogūnus, salierą, petražolės šaknį ir maišydami pakepiname, tuomet dedame kopūstus, užpilame sultiniu, uždengiame ir troškiname ant silpnos kaitros. Kai kopūstai suminkštės, pilame actą, beriame kelis gvazdikėlius, cukraus, pipirų, šaukštą miltų, skiltelėmis supjaustytus obuolius ir pilame vyną. Viską išmaišome ir troškiname toliau, kol kopūstai bus visiškai minkšti.
  Saliero nedėjau, nes nelabai mėgstu, petražolės neturėjau. Gvazdikėliai čia labai tinka: ir aromatas, ir skonis - puikus.


Komentarai