2014 m. vasario 1 d., šeštadienis

Traški jautiena su brokoliais


Reikės:
  • 300 g minkštos jautienos;
  • 3 v. š. kukurūzų krakmolo;
  • 1 brokolio;
  • 5 cm imbiero šaknies gabalėlio;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 citrinų sulčių;
  • 5 v. š. sojos padažo;
  • 5 v. š. cukraus;
  • aliejaus kepimui;
  • 1 a. š. aitriųjų paprikų dribsnių;
  • svogūnų laiškų.
  Mėsą supjaustome plonomis siauromis juostelėmis. Kiekvieną jų iš visų pusių apvoliojame krakmole. 
   Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame jautienos gabaliukus. Kepame dalimis, kad gabaliukai nesiliestų vienas prie kito, aliejų įkaitiname labai gerai ir kepame ant didelės kaitros, kol mėsa bus tamsiai ruda. Išimame ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.
   Padažui keptuvėje įkaitiname 2 šaukštus aliejaus, sudedame žiedynais išskirstytą brokolį, pabarstome aitriosios paprikos dribsniais ir pakepiname maišydami kelias minutes. Imbierą ir česnaką sutarkuojame ir sudedame į keptuvę. Pakepame minutę pamaišydami.
  Išspaudžiame citrinų sultis, sumaišome jas su sojų padažu ir cukrumi, supilame į keptuvę, pakaitiname. Tuomet į padažą sudedame jautieną ir svogūnų laiškus, išmaišome, minutę pakaitiname ir tiekiame.


Šaltinis: delfi.lt

1 komentaras:

  1. namie dievinam viską, kas siejasi su soja ir kvepia rytais. bandysim!

    AtsakytiPanaikinti