Šaldžiarūgštė kiauliena su bambukų ūgliais


Reikės:
  • 400 g kiaulienos;
  • 1 raudonos paprikos;
  • 1 morkos;
  • 1 svogūno;
  • 1 kiaušinio baltymo;
  • 2 v. š. bambukų ūglių (arba ananaso);
  • 2 v. š. kukurūzų krakmolo;
  • 1 v. š. sojos padažo;
  • pipirų;
  • aliejaus,
padažui:
  • 4 v. š. ryžių acto;
  • 4 v. š. medaus;
  • 4 v. š. sojos padažo;
  • 2 v. š. bambukų ūglių marinato (arba ananasų sirupo).
   Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome plonomis juostelėmis. Pabarstome pipirais, užpilame sojos padažo, išmaišome ir paliekame, kad pasimarinuotų pusvalandį. Kiaušinio baltymą šiek tiek išplakame, užpilame ant mėsos, išmaišome, tuomet beriame krakmolą ir išmaišome. Kepame gerai įkaitintame aliejuje kelias minutes iš visų pusių. Išimame ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
  Į tą pačią keptuvę beriame šiaudeliais supjaustytą svogūną, morką, papriką, bambukus ir pakepiname.
  Padažui skirtus produktus sumaišome ir supilame ant apkepintų daržovių, sudedame mėsą, išmaišome ir pakaitiname dar keletą minučių.
  Valgome su ryžiais.
  Naudojau kiaulienos išpjovą, oranžinę papriką.


Šaltinis: neringa-blogas.com
  

Komentarai