2014 m. vasario 23 d., sekmadienis

Kebabiukai


Reikės:
  • 400 g maltos jautienos arba avienos;
  • 100 g džiūvėsėlių;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 a. š. druskos;
  • 1 a. š. maltos saldžiosios paprikos;
  • 1 a. š. kumino;
  • 1 a. š. pipirų;
  • 4 medinių iešmukų;
  • lavašo.
  Medinius iešmelius pamerkiame į vandenį, kad kepdami nesudegtų.
  Į faršą dedame džiūvėsėlius, mušame kiaušinį, prieskonius ir labai gerai išminkome rankomis. Tuomet mėsą padalijame į 4 lygias dalis ir formuojame dešreles, į kurių vidurį veriame medinį pagaliuką ir suformuojame kebabą. Visi turėtų būti vienodi, paspaudžiame, kad tvirtai laikytųsi. Aptepame juos aliejumi ir kepame kepsninėje ant žarijų arba rkaitėje, įjungę grilio režimą apie 30 minučių.
  Kebabus tiekiame su lavašu, šviežiomis daržovėmis ir riebiu jogurtu.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą