Apelsininiai sausainiai


Reikės:
  • 200 g sviesto;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 1 a. š. apelsinų esencijos;
  • 1 a. š. vanilės esencijos;
  • 1 apelsino nutarkuotos žievelės;
  • 1 kiaušinio;
  • 400 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 4 v. š. grietinės;
  • 1 v. š. apelsininio likerio.
  Kambario temperatūros sviestą plakame mikseriu, dalimis dedame cukraus pudrą, vanilės ir apelsinų esencijas, kiaušinį, grietinę, apelsino žievelę ir apelsininį likerį.
  Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais.
  Užminkome tešlą ir dedame ją 30-čiai minučių į šaldytuvą.
  Išėmę iškočiojame 0,5 cm storio lakštus, išspaudžiame norimų formų sausainėlius ir dedame į kepimo skardą. Sausainėlius aptepame vandeniu ir pabarstome cukrumi.
  Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12 - 15 minučių arba kol sausainiai gražiai parus.

 
  Sausainiai iškilo, kitą kartą kočiosiu plonesnius lakštus. Skanūs, trapūs, minkšti. aromatingi.

  
Šaltinis: SM forumas

Komentarai