Vištų skrandukai pomidorų padaže
Reikės:
- 400 g vištų skrandukų;
- 3 pomidorų;
- 4 v. š. pomidorų padažo;
- 1 svogūno;
- 1 v. š. aliejaus;
- lauro lapų, pipirų grūdelių;
- druskos, petražolių.
Vištų skrandukus nuplauname, dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 20 minučių. Tuomet vandenį nupilame, užpilame šaltu vandeniu, įdedame kelis lauro lapus, pipirų, pasūdome ir verdame, kol skrandukai bus minkšti (30 - 40 minučių). Išimame ir atvėsiname.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, beriame smulkiai supjaustytą svogūną, pakepiname kelias minutes. Tuomet dedame kubeliais supjaustytus blanširuotus pomidorus, pakaitiname maišydami. Išvirusius skrandukus supjaustome gabalėliais, dedame į keptuvę, įpilame šiek tiek (apie 1/3 stiklinės) sultinio arba karšto vandens, dedame pomidorų padažą ir troškiname uždengę apie 15 - 20 minučių.
Pabarstome kapotomis petražolėmis.
Šaltinis: gaspadine.lt
Komentarai
Rašyti komentarą