Vištų skrandukai pomidorų padaže


Reikės:
  • 400 g vištų skrandukų;
  • 3 pomidorų;
  • 4 v. š. pomidorų padažo;
  • 1 svogūno;
  • 1 v. š. aliejaus;
  • lauro lapų, pipirų grūdelių;
  • druskos, petražolių.
  Vištų skrandukus nuplauname, dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 20 minučių. Tuomet vandenį nupilame, užpilame šaltu vandeniu, įdedame kelis lauro lapus, pipirų, pasūdome ir verdame, kol skrandukai bus minkšti (30 - 40 minučių). Išimame ir atvėsiname.
  Keptuvėje įkaitiname aliejų, beriame smulkiai supjaustytą svogūną, pakepiname kelias minutes. Tuomet dedame kubeliais supjaustytus blanširuotus pomidorus, pakaitiname maišydami.  Išvirusius skrandukus supjaustome gabalėliais, dedame į keptuvę, įpilame šiek tiek (apie 1/3 stiklinės) sultinio arba karšto vandens, dedame pomidorų padažą ir troškiname uždengę apie 15 - 20 minučių.
  Pabarstome kapotomis petražolėmis.

Šaltinis: gaspadine.lt

Komentarai