Jautiena su kriaušėmis
Reikės:
- 1 kg jautienos;
- 2 kriaušių;
- 80 g medaus;
- po 0,5 a. š. cinamono ir kvapiųjų pipirų;
- 1 citrinos;
- 1 svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- 2 cm imbiero šaknies gabaliuko;
- 20 g sviesto;
- druskos;
- aliejaus.
Į keptuvę pilame 1,5 stiklinės šalto vandens ir 1 citrinos sultis, sudedame medų, cinamoną, kvapiuosius pipirus ir kriaušes, kurias prieš tai perpjauname į 4 dalis išilgai ir išimame sėklas. Užverdame, sumažiname kaitrą ir uždengę troškiname 25 minutes, kol kriaušės suminkštės. Tuomet atvėsiname, nukošiame ir kriaušes atidedame.
Jautieną supjaustome maždaug 3 cm dydžio gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dalimis apkepame jautieną, kol mėsa nebebus rausva, įgaus rusvą atspalvį (maždaug 3 minutes ant didelės kaitros). Apkeptą jautieną išimame iš keptuvės ir atidedame.
Į keptuvę, sumažinę kaitrą, beriame susmulkintus svogūnus, maišydami kepame apie 5 minutes, tuomet sudedame česnaką ir sutarkuotą imbierą, beriame druskos ir patroškiname dar minutę. Tuomet į keptuvę sudedame apkeptą jautieną ir pilame 1,5 stiklinės skysčio, kuriame troškinome kriaušes. Užverdame, perpilame į indą su dangčiu, kurį galime dėti į orkaitę, ir dedame maždaug vienai valandai į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
Mėsai baigiant troškintis, keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame apkepiname kriaušes maždaug po 2 -3 minutes iš kiekvienos pusės, kol kriaušės įgaus auksinį atspalvį. Tuomet išimame iš orkaitės troškinį, sudedame kriaušes ir dar dedame į orkaitę jau neuždengtą indą. Troškiname dar 25 minutes.
Šaltinis: receptai.iki.lt
Komentarai
Rašyti komentarą