Jautiena su kriaušėmis


Reikės:
  • 1 kg jautienos;
  • 2 kriaušių;
  • 80 g medaus;
  • po 0,5 a. š. cinamono ir  kvapiųjų pipirų;
  • 1 citrinos;
  • 1 svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 2 cm imbiero šaknies gabaliuko;
  • 20 g sviesto;
  • druskos;
  • aliejaus.
  Į keptuvę pilame 1,5 stiklinės šalto vandens ir 1 citrinos sultis, sudedame medų, cinamoną, kvapiuosius pipirus ir kriaušes, kurias prieš tai perpjauname į 4 dalis išilgai ir išimame sėklas. Užverdame, sumažiname kaitrą ir uždengę troškiname 25 minutes, kol kriaušės suminkštės. Tuomet atvėsiname, nukošiame ir kriaušes atidedame.
  Jautieną supjaustome maždaug 3 cm dydžio gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dalimis apkepame jautieną, kol mėsa nebebus rausva, įgaus rusvą atspalvį (maždaug 3 minutes ant didelės kaitros). Apkeptą jautieną išimame iš keptuvės ir atidedame.
  Į keptuvę, sumažinę kaitrą, beriame susmulkintus svogūnus, maišydami kepame apie 5 minutes, tuomet sudedame česnaką ir sutarkuotą imbierą, beriame druskos ir patroškiname dar minutę. Tuomet į keptuvę sudedame apkeptą jautieną ir pilame 1,5 stiklinės skysčio, kuriame troškinome kriaušes. Užverdame, perpilame į indą su dangčiu, kurį galime dėti į orkaitę, ir dedame maždaug vienai valandai į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
 Mėsai baigiant troškintis, keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame apkepiname kriaušes maždaug po 2 -3 minutes iš kiekvienos pusės, kol kriaušės įgaus auksinį atspalvį. Tuomet išimame iš orkaitės troškinį, sudedame kriaušes ir dar dedame į orkaitę jau neuždengtą indą. Troškiname dar 25 minutes.



Šaltinis: receptai.iki.lt
 
 
 

Komentarai