2014 m. lapkričio 30 d., sekmadienis

Dešrelės su troškintais svogūnais


Reikės:
  •  šviežių dešrelių;
  • 4 svogūnų;
  • 1 v. š. sviesto;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 150 ml baltojo vyno;
  • 200 ml vištienos sultinio;
  • 6 šalavijo lapelių;
  • 0,5 a. š. grūdėtųjų garstyčių;
  • druskos, cukraus, pipirų.
  Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sviestą. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir suberiame į keptuvę.
Kepame ant vidutinės ugnies maždaug 30 minučių. Kai svogūnai gražiai paruduos, supilame vyną ir kaitiname maišydami toliau, kol daugiau kaip pusė skysčio nugaruos. Tuomet sudedame susmulkintus šalavijo lapelius ir supilame sultinį. Paverdame kelias minutes, beriame druskos, žiupsnelį cukraus, pipirų ir garstyčių. Leidžiame, kad šiek tiek pastovėtų.
  Dešreles iškepame orkaitėje. Tiekiame su bulvėmis ar bulvių koše.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą