Žuvies kukuliukai su kariu ir ryžiais garinėje orkaitėje




Reikės:
  • 750 g baltos žuvies filė;
  • 3 kiaušinių;
  • 80 g džiūvėsėlių;
  • 2 a. š. kario miltelių;
  • 1 a. š. druskos;
  • 1/4 a. š. maltų pipirų;
  • 2 kubelių daržovių sultinio;
  • 250 g ilgagrūdžių ryžių,
padažui:
  • 100 g grietinėlės;
  • 15 g miltų;
  • 30 g sviesto;
  • 2 žiupsnelių cukraus;
  • 1 a. š. citrinos sulčių;
  • druskos, pipirų.
  Žuvį sudedame į virtuvinio kombaino indą ir sukapojame, pridedame džiūvėsėlių, kiaušinių ir prieskonių ir dar 30 sekundžių maišome kombainu. Tuomet drėgnomis rankomis formuojame apvalius kukuliukus, dedame juos į garinimo indą ir gariname garinėje orkaitėje, nustatę žuvies garinimo programą 20 minučių.
  Ryžius išverdame daržovių sultinyje. 300 ml sultinio pasiliekame, supilame į nedidelį puodą, pilame grietinėlę, dedame sviestą, šaltame vandenyje išmaišytus miltus, citrinos sultis ir prieskonius ir verdame ant nedidelės kaitros maišydami kelias minutes, kol padažas sutirštės.
  Tiekdami kukuliukus apliejame padažu.

Komentarai