2014 m. lapkričio 8 d., šeštadienis

Žuvies kukuliukai su kariu ir ryžiais garinėje orkaitėje




Reikės:
  • 750 g baltos žuvies filė;
  • 3 kiaušinių;
  • 80 g džiūvėsėlių;
  • 2 a. š. kario miltelių;
  • 1 a. š. druskos;
  • 1/4 a. š. maltų pipirų;
  • 2 kubelių daržovių sultinio;
  • 250 g ilgagrūdžių ryžių,
padažui:
  • 100 g grietinėlės;
  • 15 g miltų;
  • 30 g sviesto;
  • 2 žiupsnelių cukraus;
  • 1 a. š. citrinos sulčių;
  • druskos, pipirų.
  Žuvį sudedame į virtuvinio kombaino indą ir sukapojame, pridedame džiūvėsėlių, kiaušinių ir prieskonių ir dar 30 sekundžių maišome kombainu. Tuomet drėgnomis rankomis formuojame apvalius kukuliukus, dedame juos į garinimo indą ir gariname garinėje orkaitėje, nustatę žuvies garinimo programą 20 minučių.
  Ryžius išverdame daržovių sultinyje. 300 ml sultinio pasiliekame, supilame į nedidelį puodą, pilame grietinėlę, dedame sviestą, šaltame vandenyje išmaišytus miltus, citrinos sultis ir prieskonius ir verdame ant nedidelės kaitros maišydami kelias minutes, kol padažas sutirštės.
  Tiekdami kukuliukus apliejame padažu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą