2014 m. lapkričio 30 d., sekmadienis

Makaronai su krevetėmis ir konjaku


Reikės:
  • 250 g mėgstamų makaronų;
  • 500 g didelių krevečių;
  • 2 svogūnų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 2 lauro lapų;
  • kvapiųjų pipirų;
  • 1 a. š. pomidorų pastos;
  • 150 ml neriebios grietinėlės;
  • konjako;
  • druskos, pipirų;
  • 1 v. š. miltų;
  • 150 ml žuvies sultinio;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus.
  Alyvuogių aliejų įkaitiname keptuvėje, suberiame susmulkintą vieną svogūną ir skiltelę česnako, dedame lauro lapus, beriame pipirų. Kepame maišydami. Supilame litrą karšto vandens, paverdame ir paliekame, kad pastovėtų. Tuomet perkošiame. Gautą sultinį naudosime padažui.
  Krevetes apkepame įkaitiname alyvuogių aliejuje. Baigiant kepti sudedame skiltelę česnako. Tuomet pilame konjako ir kaitiname, kol jis nugaruos.
  Keptuvėje ištirpintame svieste apkepiname kitą susmulkintą svogūną,  pabarstome miltais, supilame paruoštą sultinį ir kaitiname maišydami, kol padažas ims tirštėti. Pilame grietinėlės. Užverdame, sudedame krevetes, šiek tiek pakaitiname ir sumaišome su išvirtais mėgstamais makaronais.



Šaltinis
 

  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą