2014 m. lapkričio 17 d., pirmadienis

Kepta kalakutiena su šiltomis burokėlių salotomis



Reikės:
  • 500 g kalakutienos krūtinėlės;
marinatui:
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • raudonėlio, baziliko;
  • druskos, pipirų;
  • 2 v. š. raudono vyno acto;
  • 2 v. š. garstyčių;
salotoms:
  • 500 g virtų burokėlių;
  • 2 svogūnų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 4 v. š. balzamiko acto;
  • smulkių pomidoriukų;
  • 1 citrinos sulčių;
  • druskos, pipirų;
  • 2 v. š. aliejaus.
  Visus marinatui skirtus produktus sumaišome. Kalakutieną supjaustome nedideliais kepsneliais, užpilame marinatu, pamasažuojame ir paliekame marinuotis porai valandų.
   Salotoms keptuvėje įkaitiname aliejų ir kelias minutes apkepiname smulkiais supjaustytą svogūną. Tuomet beriame susmulkintas česnako skilteles ir dar pakepame minutę. Nukeliame nuo ugnies, supilame citrinos sultis, actą, beriame druskos, pipirų.
  Burokėlius supjaustome griežinėliais, pomidoriukus - per pusę. Sudedame į keptuvę ir kelias minutes pakaitiname, kad burokėliai sušiltų.
  Išsimarinavusią mėsą iškepame grilinėje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir tiekiame su šiltomis burokėlių salotomis.


  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą